Στα πλαίσια των μαθημάτων της Χημείας και της Τεχνολογίας Τροφίμων μπήκαμε στο εργαστήριο και πειραματιστήκαμε στην ανάπτυξη μικροοργανισμών σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Χρησιμοποιήσαμε για θρεπτικό υπόστρωμα ζωμό κότας και άγαρ για σταθεροποιητή. Με έξι τρυβλία petri δημιουργήσαμε έξι διαφορετικά περιβάλλοντα. Το πρώτο τρυβλίο το τοποθετήσαμε για πέντε λεπτά στο περιβάλλον, το δεύτερο για τον ίδιο χρόνο στο χώρο του εργαστηρίου, στο τρίτο ακούμπησε το δάχτυλό του ένα παιδί χωρίς να πλύνει το χέρι του, στο τέταρτο άγγιξε ένας μαθητής που είχε πλύνει τα χέρια, στο πέμπτο με τη βελόνα αγγίξαμε στο χώμα και το έκτο χρησιμοποιήθηκε ως μάρτυρας. Με τον τρόπο αυτό θα παρατηρήσουμε την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων σε διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη.
Βασιλική Κοντογιάννη, Εκπαιδευτικός Κλάδου ΠΕ14.04.50