Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Μέσα και έξω από την Τάξη

Ραντεβού με τους οργανούληδες

Με μεγάλη χαρά προχωρήσαμε στην κοινή διδασκαλία τμημάτων του σχολείου μας με στόχο να γνωρίσουμε τα όργανα που υπάρχουν στο σώμα μας και να μάθουμε τη λειτουργία τους.

Διαβάστε Περισσότερα

ΒΙΟ-λογικά: Σκέφτομαι - Δημιουργώ - Αλλάζω

Το πρώτο εργαστήριο δεξιοτήτων για τη θεματική ενότητα Φροντίζω το περιβάλλον ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «Βιολογικά Προϊόντα: Είναι καιρός να μπει τάξη στη διατροφή μας…..»

Διαβάστε Περισσότερα

Ενεργητική Μάθηση

Η μάθηση σίγουρα δεν μπορεί να περιοριστεί στο χώρο του σχολείου. Η απόδραση στη φύση και συγκεκριμένα στην περιοχή Άδειατα της Σύρου με αφορμή το ραντεβού μας με τον μελισσοκόμο (και μαθητή μου στα ΣΔΕ) Ηλία Πρέκα αποτέλεσε μια μοναδική επιβεβαίωση της ανυπολόγιστης αξίας της ενεργητικής μάθησης.

Διαβάστε Περισσότερα

Μπισκότα (Cookies) με κομμάτια σοκολάτας

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων φτιάξαμε μπισκότα με κομμάτια σοκολάτα.

Φωτογραφίες: Φτιάχνοντας Μπισκότα (Cookies) με κομμάτια σοκολάτας

Δείτε την Συνταγή

Διαβάστε Περισσότερα

Μαθηματικά και Γεωπονία

Τα μαθηματικά είναι ως προς τη φύση τους μια αφαιρετική επιστήμη που όμως έχει εφαρμογή σε πλήθος άλλων επιστημών και τεχνών. Μια από αυτές είναι και η επιστήμη της Γεωπονίας. Στα πλαίσια του μαθήματος – Γεωργικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα της μέτρησης του ύψους αντικειμένων βρήκαμε την ευκαιρία να βγούμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου και να υλοποιήσουμε κάποιες τέτοιες μετρήσεις. Ο τομέας της Γεωπονίας (Αιμιλία Γιαννοπούλου, Κοντογιάννη Βασιλική) έγινε ένα με το μάθημα των καλλιτεχνικών (Μαρκοπούλου Παντελίνα).

Διαβάστε Περισσότερα