Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Μέσα και έξω από την Τάξη

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλατοζύμη!

Στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων Γυμνασίου και επειδή μπήκαμε στον μήνα των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας στολίδια, από αλατοζύμη που μοσχομυρίζει κανέλα!

Διαβάστε Περισσότερα

Έμπνευση, δημιουργία, Εργοθεραπεία.

Οι χειροτεχνίες αποτελούν ένα χρήσιμο εργοθεραπευτικό εργαλείο με πολλαπλά οφέλη. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε μερικούς τομείς στους οποίους μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά:

Διαβάστε Περισσότερα

Φανουρόπιτα

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα φτιάξαμε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων μαζί με τους μαθητές της Δ’ Γυμνασίου. Πριν από αυτό όμως ερευνήσαμε τους θρύλους και τις παραδόσεις του τόπου μας γύρω από αυτή την πίτα.

Διαβάστε Περισσότερα

Επίσκεψη στο πάρκο στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας»

Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός Φυτοτεχνικών ΄Έργων», με τους μαθητές της Δ΄ τάξης του Τομέα Γεωπονίας Τροφήμων και Περιβάλλοντος επισκεφθήκαμε ένα κοντινό πάρκο στο σχολείο μας, στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου «Δημήτριος Βικέλας» και μελετήσαμε τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται.

Διαβάστε Περισσότερα

«Μπορείς να παίξεις με το κινητό… όχι με την ζωή!»

Στα πλαίσια του μαθήματος «Ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων» Γυμνασίου και κατόπιν συζήτησης με τους μαθητές, επιλέχτηκε το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Διαβάστε Περισσότερα