Αρχική Τα Νέα μας Εκτός Σύρου


PostHeaderIcon Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Πάρο 2015-2016

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Έδαφος και Ατμόσφαιρα» και «Θα Βρεθούμε Ξανά…» το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Πάρου από την Κυριακή 17 Απριλίου έως και την Τρίτη 19 Απριλίου του 2016.

Αναχωρήσαμε στις 07:00 το πρωί της Κυριακής, με το πλοίο της γραμμής Άρτεμης και φτάσαμε στη Πάρο περίπου στις 10:00. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε την ξενάγηση στο νησί.

Ξεκινήσαμε με τον Σύλλογο Προστασίας Άγριων Ζώων «Αλκυόνη» όπου παρακολουθήσαμε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την δράση και το έργο του συλλόγου και είδαμε από κοντά την απελευθέρωση ενός γερακιού.
Στη συνέχεια πήγαμε στις Λεύκες την παλιά πρωτεύουσα της Πάρου. Περπατήσαμε τα όμορφα σοκάκια της και επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό μουσείο του συλλόγου «ΥΡΙΑ».
Σειρά είχε η εξερεύνηση της Νάουσας με το όμορφο κάστρο και τα γραφικά στενά της όπου είδαμε

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 05 Ιούνιος 2016 10:57)

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Σίφνο

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Τα Φυτά στα Μονοπάτια του Νησιού μας και στην Αυλή του Σχολείου μας» και του πολιτιστικού προγράμματος «Σχολική Εφημερίδα» το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Σίφνου από την Κυριακή 26 Απριλίου έως και την Τρίτη 28 Απριλίου του 2015.

Αναχωρήσαμε στις 07:00 το πρωί της Κυριακής, με το πλοίο της γραμμής Άρτεμης και φτάσαμε στη Σίφνο περίπου στις 12:00. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο Αρτεμών και ξεκινήσαμε για να εξερευνήσουμε το χωριό του Αρτέμωνα και τη Απολλωνία όπου και καθίσαμε για φαγητό. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και αργά το απόγευμα πήγαμε μία μικρή βόλτα για γλυκό και παγωτό.

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015 16:45)

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου 2013-2014

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Πεζούλες. Συμβολή στην καλιέργια και στη βλάστηση του τόπου μας", το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου Άνδρου από την Τετάρτη 26 Μαρτίου έως και τη Παρασκευή 28 Μαρτίου του 2014.

Αναχωρήσαμε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, με το πλοίο της γραμμής και γύρω στις 18:30 φτάσαμε στην Άνδρο, αφού κάναμε μία ολιγόωρη στάση στην Τήνο περιμένοντας το πλοίο για το Γαύριο.

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 29 Μάιος 2015 05:36)

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Τήνο

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα και καλλιέργειες του Αιγαίου", το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Τήνου από την Πέμπτη 18 Απριλίου έως και το Σάββατο 20 Απριλίου του 2013.

Αναχωρήσαμε στις 11:45 το πρωί της Πέμπτης, με το πλοίο της γραμμής και σε μισή ώρα περίπου φτάσαμε στη Τήνο. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο Oceanis και αμέσως ξεκινήσαμε για την πρώτη μας επίσκεψη στη μονή της Αγίας Πελαγίας που δεσπόζει πάνω από τη Χώρα της Τήνου. Η μέρα μας συνεχίστηκε με επισκέψεις στο Χωρίο Φαλατάδο και το Σπίτι του Σκίτσου, το Εξώμβουργο, το χωριό Βωλάξ με το Λαογραφικό μουσείο και το εργαστήρι καλαθοπλεκτικής του κυρίου Αντώνη.

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 29 Μάιος 2015 05:29)

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Νάξο

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος "Παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας", το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Νάξου από την Κυριακή 13 Μαΐου έως και την Τρίτη 15 Μαΐου του 2012.

Αναχωρήσαμε στις 07:00 το πρωί της Κυριακής, με το πλοίο ΑΡΤΕΜΙΣ της ΑΝΕΚ LINES και σε τρεις ώρες φτάσαμε στη Νάξο. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο Windmill και αμέσως ξεκινήσαμε για την πρώτη μας επίσκεψη στους Kούρους του Φλεριού και του Φαραγγιού. Η μέρα μας συνεχίστηκε με επίσκεψη στον Κούρο του Απόλλωνα και το Χωριό Απόλλωνα οπού ξεκουραστήκαμε από την πολύωρη διαδρομή και επιστρέψαμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 29 Μάιος 2015 06:17)

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...