Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Γενική Άρθρογραφία

Η Πρώτη Φωτογραφία 1826

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να απεικονίζει η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ καθώς και ποιος είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν; Ετοιμαστείτε να πάμε ένα ταξίδι πίσω στο 1826.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα Πιροσκί της Νίτσας

Με μια μικρή καθυστέρηση δημοσιεύουμε και στον ιστότοπό μας την συνταγή από τα πιροσκί της Νίτσας που έγιναν ανάρπαστα στην περσινή  Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Σπάσε την σιωπή. Μίλα!

Στηρίξτε την προσπάθεια των παιδιών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρόδου που συμμετέχουν στον σχολικό διαγωνισμό "Κάν'το ν'ακουστεί" του European School Radio στην κατηγορία Ραδιοφωνικό Μήνυμα.

Ψηφίστε τα παιδιά, ώστε να διεκδικήσουν το βραβείο κοινού, πατήστε τον σύνδεσμο http://tiny.cc/to79, πηγαίνετε στην 79η συμμετοχή και πατήστε την καρδούλα κάτω από το μήνυμα.

Ακούστε το μήνυμα τους με τίτλο "Σπάσε την σιωπή. Μίλα!". Η σιωπή άλλους τους κάνει χαρούμενους και άλλους τους πνίγει. Οι μαθητές και μαθήτριες εκφράζουν τα συναισθήματα που βιώνουν στη σιωπή και στο τέλος όλοι συμφωνούν ότι, η σιωπή πρέπει να σπάσει. Μας προτρέπουν να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο!.

Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης

Τα Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης είναι μία ερασιτεχνική, μη κερδοσκοπική ομάδα που απαρτίζεται από τους Νίκο Πιταούλη, Αναστασία Ονάσογλου, Δημήτρη Ψαραδέλη, Θωμά Πιταούλη και Ελισάβετ Καλόγερα και ασχολείται με θέματα σχετικά με τον καιρό. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε από το Νίκο Πιταούλη, ο οποίος μου παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη. 

-  Νίκο πως σου γεννήθηκε η ιδέα αυτή;

- Από μικρός είχα μεγάλη αγάπη για τον καιρό. Θυμάμαι είχα τοποθετήσει στην αυλή στο σπίτι μου ένα θερμόμετρο και κατέγραφα τις θερμοκρασίες ημερησίως. Επίσης, είχα δημιουργήσει και ένα αυτοσχέδιο βροχόμετρο ώστε να μπορώ να βλέπω τα χιλιοστά της βροχής. Κρατούσα σημειώσεις για τα καιρικά στοιχεία που συγκέντρωνα καθημερινά.

-  Πόσο χρονών ήσουν τότε;

- Νομίζω, πρέπει να ήμουν γύρω στα 11. Μεγαλώνοντας, με τη βοήθεια και του διαδικτύου άρχισα να ψάχνομαι λίγο περισσότερο. Αρχικά ανακάλυψα κάποιες καιρικές ιστοσελίδες στις οποίες παρακολουθούσα live τις συνθήκες που επικρατούσαν σε όλη την Ελλάδα. Έπειτα μου κίνησαν την περιέργεια κάποια προγνωστικά μοντέλα από τα οποία μπορείς να δεις την πιθανή εξέλιξη του καιρού. Έτσι ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα μου βήματα στις προγνώσεις, μελετώντας σχετικά άρθρα και χάρτες όπως π.χ. για την θερμοκρασία, την βαρομετρική πίεση, τον υετό. Μετά αγόρασα και τον πρώτο μου μετεωρολογικό σταθμό και τον εγκατέστησα ώστε να συλλέγω και να καταγράφω δεδομένα για το κλίμα και τις καθημερινές μετεωρολογικές συνθήκες της Σύρου.

Διαβάστε Περισσότερα