Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Βασιλόπιτα, η συνταγή της Χρυσούλας

Στις επόμενες γραμμές μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή της Βασιλόπιτας που εδώ και χρόνια κόβουμε στο σχολείο.

Είναι η συνταγή της Κυριακοπούλου Χριστίνας Χρυσούλας, με καταγωγή από την Εύβοια,  σήμερα 86 χρονών, που χρόνια την έφτιαχνε στο σπίτι της.  Μια πίτα απλή στην κατασκευή της και πιστέψτε μας πεντανόστιμη.

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο (Κερκύρας + βιτάμ), 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη, 3 φλιτζάνια του τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι, 4 αυγά, 4 κουταλιές του γλυκού Baking Powder, λίγο αλάτι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, ξύσμα ενός πορτοκαλιού.

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο  με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι + Baking+αλάτι  και  το προσθέτουμε στο μίξερ (ενώ γυρίζει) εναλλάξ με το γάλα (4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι και στη συνέχεια λίγο γάλα ώστε να μην ζορίζεται το μίξερ). Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Το ψήνουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (no 26)