Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Τήνο

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα και καλλιέργειες του Αιγαίου", το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Τήνου από την Πέμπτη 18 Απριλίου έως και το Σάββατο 20 Απριλίου του 2013.

Αναχωρήσαμε στις 11:45 το πρωί της Πέμπτης, με το πλοίο της γραμμής και σε μισή ώρα περίπου φτάσαμε στη Τήνο. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο Oceanis και αμέσως ξεκινήσαμε για την πρώτη μας επίσκεψη στη μονή της Αγίας Πελαγίας που δεσπόζει πάνω από τη Χώρα της Τήνου. Η μέρα μας συνεχίστηκε με επισκέψεις στο Χωρίο Φαλατάδο και το Σπίτι του Σκίτσου, το Εξώμβουργο, το χωριό Βωλάξ με το Λαογραφικό μουσείο και το εργαστήρι καλαθοπλεκτικής του κυρίου Αντώνη.

Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί και μετά από ένα καλό πρωινό, ξεκινήσαμε για τα χωράφια της Κώμης όπου παρακολουθήσαμε μάζεμα αγκινάρας και συνεχίσαμε για το Πύργο, το χωριό των μαρμαρογλυπτών. Επισκεφθήκαμε το μουσείο μαρμαρογλυπτικής όπου παρακολουθήσαμε μία θαυμάσια ξενάγηση και ένα εξαιρετικό βιωματικό εργαστήρι.

Περιπλανηθήκαμε στα σοκάκια του Πύργου και επισκεφθήκαμε το μουσείο Πανορμιτών Καλλιτεχνών και το Σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά.

Την τελευταία μέρα επισκεφθήκαμε την Παναγίατο Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρατήριο της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών και αναχωρήσαμε για τη Σύρο περίπου στις 15:00.

Φυσικά δεν παραλείψαμε να εξερευνήσουμε τη Χώρα της Τήνου και τα όμορφα σοκάκια της.