Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Πάρο 2021-2022

Στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Πάρου από την Κυριακή 8 Μαΐου έως και την Τρίτη 10 Μαΐου του 2022.

Αναχωρήσαμε στις 07:00 το πρωί της Κυριακής, με το πλοίο της γραμμής Άρτεμης και φτάσαμε στη Πάρο περίπου στις 10:00. Αφήσαμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε την ξενάγηση στο νησί.

Ξεκινήσαμε  με το μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας του Μπενέτου Σκιαδά, «Σκορπιό». Περιηγηθήκαμε ανάμεσα στα εξαιρετικά εκθέματα του μουσείου και θαυμάσαμε τις απίστευτα λεπτομερείς. Η φιλοξενία που μας επιφύλαξε η κόρη του καλλιτέχνη ήταν εξαιρετική. Παίρνοντας το καραβάκι από την Πούντα περάσαμε απέναντι στην Αντίπαρο. Επισπευτήκαμε το όμορφο σπήλαιο της και ξεναγηθήκαμε στο κάστρο και τα στενά της Χώρας.

Την επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε τον Σύλλογο Προστασίας Άγριων Ζώων «Αλκυόνη» όπου μας περίμεναν μαθητές και συνάδελφοι του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Πάρου. Παρακολουθήσαμε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την δράση και το έργο του συλλόγου και απελευθερώσαμε ένα γεράκι. Η φιλοξενία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Πάρου ήταν φανταστική. Στη συνέχεια πήγαμε στις Λεύκες την παλιά πρωτεύουσα της Πάρου και περπατήσαμε τα όμορφα σοκάκια της. Σειρά είχε η εξερεύνηση της Νάουσας με το όμορφο κάστρο και τα γραφικά στενά της.

Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα, τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια ξεκουραστήκαμε και βγήκαμε μία όμορφη βόλτα στη χώρα της Παροικιάς.

Την τελευταία ημέρα την αφιερώσαμε στην Παροικιά. Επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό μουσείο και την Εκατονταπυλιανή. Κάναμε την τελευταία μας βόλτα στα στενά της και αφού φάγαμε όλοι μαζί  αναχωρήσαμε αργά το απόγευμα για την Σύρο.

Ευχαριστούμε θερμά

Την εταιρία Hellenic Seawase για την έκπτωση που μας έκανε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Τον σύλλογο προστασίας άγριων ζώων Αλκυόνη που άνοιξε για εμάς τις εγκαταστάσεις του.
Το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας του Μπενέτου Σκιαδά για την δωρεάν είσοδο.
Ευχαριστούμε τη Κοινότητά Αντιπάρου για τη δωρεάν είσοδο στο σπήλαιο της Αντιπάρου.