Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Σίφνο

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Τα Φυτά στα Μονοπάτια του Νησιού μας και στην Αυλή του Σχολείου μας» και του πολιτιστικού προγράμματος «Σχολική Εφημερίδα» το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Σίφνου από την Κυριακή 26 Απριλίου έως και την Τρίτη 28 Απριλίου του 2015.

Αναχωρήσαμε στις 07:00 το πρωί της Κυριακής, με το πλοίο της γραμμής Άρτεμης και φτάσαμε στη Σίφνο περίπου στις 12:00. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο Αρτεμών και ξεκινήσαμε για να εξερευνήσουμε το χωριό του Αρτέμωνα και τη Απολλωνία όπου και καθίσαμε για φαγητό. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και αργά το απόγευμα πήγαμε μία μικρή βόλτα για γλυκό και παγωτό.

Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί και μετά από ένα καλό πρωινό, ξεκινήσαμε για να επισκεφτούμε το Κάστρο και τον Ναό των Εφταμαρτήρων, την Ιερά μονή της Βρύσεως,  το χωρίο Φάρο όπου περπατήσαμε το πανέμορφο παραθαλάσσιο μονοπάτι έως τη μονή της Χρυσοπηγής, τον Πλατύ Γιαλό και την Παναγία του Βουνού. Κάναμε ένα μεγάλο διάλειμμα για φαγητό στις Καμάρες και συνεχίσαμε για το βορειότερο σημείο του νησιού την Χερόνησο. Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.

Την τελευταία ημέρα επισκεφθήκαμε την Αρχαία Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα στο κέντρο του νησιού,  το παραθαλάσσιο Βαθύ και μετά από μια μικρή στάση για αναμνηστικά στην Απολλωνία συνεχίσαμε για την Αγία Άννα όπου παρακολουθήσαμε μία εξαιρετική επίδειξή αγγειοπλαστική από τον κο Λεμπέση και μία καταπληκτική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του παραδοσιακού εργαστηρίου αγγειοπλαστικής που διατηρεί. Επιστρέψαμε περπατώντας στο ξενοδοχείο κάνοντας την τελευταία μας βόλτα στον Ατρεμώνα. Αναχωρήσαμε για τις Καμάρες όπου φάγαμε κάτι πρόχειρο πριν φύγουμε για Σύρο.