Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

«Ένα σχολείο, μια σκηνή...» με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη

«Όλος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή» λοιπόν... Και για το ξεκίνημα επιλέχθηκε μια ιστορική σκηνή για το νησί μας και την Ελλάδα, το Θέατρο Απόλλων. Ο πρώτος μας καλεσμένος ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης που ζει στη Σύρο εδώ και χρόνια και έχει προσφέρει πολλά στην καλλιτεχνική και θεατρική ζωή του νησιού, ενώ παράλληλα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και στην θεατρική παιδεία παιδιών και εφήβων.

Με κέφι, χιούμορ, αμεσότητα και αυθορμητισμό ο καλεσμένος μας δημιούργησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και άνεσης που διευκόλυνε τους μαθητές, ώστε να εκφραστούν ελεύθερα και να χαρούν την επικοινωνία και την έκφραση. Καθισμένοι σε έναν κύκλο στο κέντρο της σκηνής του θεάτρου αναπτύξαμε διάλογο για θέματα απλά και σύνθετα: τη μαγεία του θεάτρου, τους τρόπους με τους οποίους το θέατρο μπορεί να αλλάξει έναν άνθρωπο, τη σημασία της συνεργασίας, του ομαδικού πνεύματος και της υπευθυνότητας στη θεατρική εμπειρία, τη σχέση του θεάτρου με την ανθρώπινη ύπαρξη και την σημασία του θεάτρου στην εκπαίδευση.

Με την καθοδήγηση του Γιώργου Μιχαλάκη και μέσα από το παιχνίδι και τις θεατρικές τεχνικές έκφρασης οι μαθητές δημιούργησαν ομαδικά τον πυρήνα ενός δικού τους σεναρίου. Η συνάντηση έκλεισε με έναν αυτοσχεδιασμό της ομάδας εμπνευσμένο από το Μολιέρο.

Το ταξίδι μας στη θεατρική σκηνή του σχολείου και του κόσμου θα συνεχιστεί...

Φωτογραφίες: Με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη στον Απόλλωνα

Σχετικά άρθρα: «Όλο το σχολείο είναι μια θεατρική σκηνή»«Ένα σχολείο, μια σκηνή...» με τnν ηθοποιό Ανθούλα Χαιροπούλου

για την κινηματογραφική και θεατρική μας ομάδα 
Τζάλλα Αγγελική, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, κλάδου ΠΕ23