Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

6ο Βιωματικό Εργαστήρι “Reactive Youth” στη Σύρο

5ο Βιωματικό Εργαστήρι “Reactive Youth” στη Σύρο από το σχολείο μας σε συνεργασία με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

Ως δράση ολοκλήρωσης των εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus  “Reactive Youth” με μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας και του ΕΠΑΛ Σύρου, οι δύο ψυχολόγοι του σχολείου αυντόνισαν  στις 18/04/2024 μία περιήγηση της ομάδας στην Ερμούπολη.  Η περιήγηση αυτή ξεκίνησε από το σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται τα 2 συνεργαζόμενα σχολεία, μετά τη 2η διδακτική ώρα και διήρκησε έως το τέλος του σχολικού ωραρίου.  Στόχος της περιήγησής μας στην πόλη ήταν να επισκεφθούμε τα σημεία της που είχαμε ξεχωρίσει ως σημεία έλξης και συγκέντρωσης νέων στο νησί μας, , με σκοπό να τα φωτογραφίσουμε και να ενταχθούν στους διαδραστικούς μας χάρτες. 

Ξεκινήσαμε όλοι μαζί , συντονίστριες και συμμετέχοντες/ουσες  μαθητές/τριες  από το σχολείο, παίρνοντας το δημοτικό λεωφορείο από την κοντική στο σχολείο στάση και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της πόλης. Στη βόλτα μας μάς συνόδευε με χαρά μας και η εργοθεραπεύτρια του σχολείου μας.  

 Κάθε βιντεάκι που θα δημιουργούσαμε για τους διαδραστικούς χάρτες του προγράμματος Erasmus Plus  “Reactive Youth” είχε ένα “σενάριο” σχετικό με το πώς συναντιούνται οι νέοι του νησιού μας σε κάθε σημείο έλξης της πόλης μας. Ραντεβού, βόλτες και περπάτημα, άραγμα με μουσικούλα, φιλίες, έρωτες, παιχνίδια, όλα γεμίζουν κάθε γωνιά της Ερμούπολης και της δίνουν το χρώμα νέων ανθρώπων που ζουν τον τόπο τους!

 Πρώτος μας σταθμός λοιπόν για βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση η πλατεία Μιαούλη και τα περίφημα σκαλάκια, το πιο σταθερό σημείο συνάντησης!

Δεύτερος σταθμός,  περπατώντας στην Πρωτοπαπαδάκη και στη Θυμάτων Σπερχειού, το Νησάκι, για ραντεβού δίπλα στη θάλασσα.

Τρίτος σταθμός στην περιήγησή μας η Πλατεία Τσιροπινά ή αλλιώς, στην παλιά Νομαρχία, για άραγμα και συζητήσεις που ξημερώνουν.. Ή απλά για μια στάση πριν φτάσει κανείς στον τέταρτο σταθμό, ανεβαίνοντας προς τον Άγιο Νικόλαο για να φτάσει στη συνοικία Βαπόρια, το καμάρι του κέντρου της πόλης Παιχνίδια και μουσικές  με την παρέα, με φόντο τα όμορφα χρώματα των αρχοντικών και τη θάλασσα να απλώνεται από κάτω. 

Κι έτσι φτάσαμε στον πέμπτο και τελευταίο σταθμό, τα Αστέρια. Οι προβλήτες περιμένουν εκεί για βουτιές ημερήσιες και βραδινές, με την ελπίδα πως το να ζεις σε μία τέτοια πόλη, με τη μαγεία της θάλασσας και της αρχιτεκτονικής της, θα παραμείνει επιθυμία για τους νέους της και θα συνεχίσουν να τη χαίρονται.

Η βόλτα μας στην πόλη μας χάρισε γέλια και κινητοποίησε , εκτός από τα πόδια μας, και τη φαντασία μας,  αφήνοντας μας με την υπόσχεση πως αυτή η ομάδα θα ξανανταμώσει δημιουργικά!

Φωτιγραφίες: 6th Workshop Reactive Youth

Τζάλλα Αγγελική & Ματσίκα Δέσποινα Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό κλάδου ΠΕ23


το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στις 18/04/2024