Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Το σχολείο μας συμμετείχε στους φετινούς, 33ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου που έγιναν στη Λήμνο στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

Οι αγώνες αυτοί διεξάγονται στη σημερινή τους μορφή από το 1986 κάθε χρόνο, κυκλικά, σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το ΣΕΓΑΣ. Αποτελούν το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου, δίνουν κίνητρο στους αθλητές και συμβάλλουν στη βελτίωση των ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων του στίβου στην περιοχή μας, αλλά και πανελλαδικά. Θεωρούνται μια από τις σημαντικότερες αθλητικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας καθώς γίνονται η αιτία να έρθουν σε επαφή οι νησιώτες μεταξύ τους. Φέτος συμμετείχαν 350 αθλητές από αθλητικά σωματεία στίβου και δομές ΑμεΑ από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο μαθητής του σχολείου μας Χρήστος Ψαρρός της Β’ γυμνασίου αγωνίστηκε στα 60 μέτρα παμπαίδων ΑμεΑ, όπου διακρίθηκε κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Εκτός από το πρόγραμμα των αγώνων είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τις εκδηλώσεις για την εκατοστή επέτειο από την απελευθέρωση της Λήμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Σύρου ήταν η μοναδική εκπρόσωπος του νησιού μας στους φετινούς αγώνες παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν στη μετακίνηση λόγω του απομακρυσμένου προορισμού και της κακοκαιρίας. 

Φωτογραφίες: Συμμετέχοντας στους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου

Ψαρρός Ευάγγελος εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κλάδου ΠΕ11