Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

1ο Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης - "Cinema... διάβασες;" - 2020

1ο Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης απέσπασε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του σχολείου μας «Λαζαρέττο: Ταξίδι στο χρόνο με αφορμή ένα κτήριο», στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών μικρού Μήκου "Cinema... διάβασες".

Το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας απέσπασε 1ο Βραβείο Ορχηστρικής Μουσικής. Η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το   φθινόπωρο.

Δείτε όλες τις βραβεύσεις

Το Λαζαρέττο είναι ένα σημαντικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο της Σύρου και της νεώτερης Ελλάδας. Το 2019 συμπληρώθηκαν 180 χρόνια από την ανοικοδόμησή του και αισθανθήκαμε την ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα μας προς αυτό. Ένα κτήριο με βαριά πολιτισμική κληρονομιά που δυστυχώς έχει αφεθεί για δεκαετίες στο έλεος της φυσικής καταστροφής και των ανθρώπινων λεηλασιών. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά και με αφορμή το Λαζαρέττο μαθητές και καθηγητές ταξιδέψαμε στο παρελθόν μέσα από βιβλία, έντυπα, φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες που αντλήσαμε από ερευνητές και απλούς ανθρώπους. Μετά από αυτή την εμπειρία μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το Λαζαρέττο της Σύρου είναι ένας θησαυρός, τον οποίο αξίζει όλοι να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε….

Το σχολείο μας με την δεκάλεπτη αυτή εκδοχή του νέου μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής του ομάδας "Λαζαρέττο: Ένα κτήριο αφηγείται" συμμετέχει στους μαθητικού διαγωνισμού Cineμάθεια και Cinema... διάβασες .

Δείτε την ταινία μας

Αφίσα

*είναι η δεκάλεπτη εκδοχή του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ μας «Λαζαρέττο: Ένα κτήριο αφηγείται».