Συντάχθηκε από Παυλάκος Μαυροειδής στις . Last updated on . Εμφανίσεις: 2849
Στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογίας τροφίμων πειραματιστήκαμε στην παρασκευή γιαουρτιού. Ο κύριος Βουτσίνος Αντώνης, ντόπιος κτηνοτρόφος, μας πρόσφερε δωρεάν αγελαδινό γάλα και γιαούρτι και η διαδικασία ξεκίνησε…
Ζεστάναμε το γάλα γύρω στους 90 βαθμούς (μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει), μετά το κατεβάσαμε από τη φωτιά και περιμέναμε να πέσει η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς.
Έπειτα προσθέσαμε το γιαούρτι. Σημαντικό!!!
Σε όλη τη διάρκεια ανακατεύαμε το γάλα. Το τοποθετήσαμε στο φουρνάκι μας στους 45 βαθμούς περίπου. Από τη στιγμή εκείνη δεν πρέπει να μετακινηθεί. Το αφήσαμε για περίπου 4 ώρες. Μετά από λίγα λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος το τοποθετήσαμε στο ψυγείο.
Με μέλι και καρύδια ή με γλυκό του κουταλιού όπως κυδώνι θα είναι ότι πρέπει. Καλή μας όρεξη…