Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Κουλουράκια

Πως μπορεί να δέσει το μάθημα Εισαγωγή στη γεωργική παραγωγή με την Τεχνολογία τροφίμων αλλά το σημαντικότερο με τη διάθεση των παιδιών για δημιουργικότητα…

 

Με συνταγές μαγειρικής. Η πρώτη μας απόπειρα ήταν κουλουράκια και ήταν απόλυτα επιτυχημένη, αφού έγιναν ανάρπαστα… Τα υλικά και η συνταγή πολύ απλά. Καλή σας επιτυχία!!!

ΥΛΙΚΑ

• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
• 1 κούπα ηλιέλαιο
• 2 κουταλάκια κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο.
3. Ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνει μια ζύμη λαδερή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
4. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
5. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25' στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
6. Όταν ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί για να μη διαλυθούν.

 

Βασιλική Κοντογιάννη, Εκπαιδευτικός κλάδου Πε14.04.50