Στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων Γυμνασίου και επειδή μπήκαμε στον μήνα των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας στολίδια, από αλατοζύμη που μοσχομυρίζει κανέλα!
Η εργοθεραπεύτρια του σχολείου μας, κυρία Μερόπη Κοπανάκη, μας έφερε τα υλικά και την συνταγή, την οποία εκτελέσαμε μαζί με παιδιά διαφόρων τάξεων του σχολείου μας που χάρηκαν ιδιαίτερα με την διαδικασία και την παρασκευή των στολιδιών!
Υλικά αλατοζύμης με κανέλα!
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα αλάτι
1/2 κούπα κανέλα
3/4 κούπας πολύ ζεστό νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι στην αρχή πολύ προσεχτικά για να μην καούμε. Όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία ζυμώνουμε την ζύμη με το χέρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μπορούμε να την πλάσουμε. Κόβουμε με κουπ της αρεσκείας μας, κάνουμε με ένα καλαμάκι μια τρύπα για να μπορέσουμε μετά να περάσουμε κλωστή και ψήνουμε στους 1600 για 20’. Αφήνουμε τα στολίδια να κρυώσουν και τα διακοσμούμε με ότι μας αρέσει. Τέλος περνάμε μια πολύχρωμη κλωστή και τα κρεμάμε στο δέντρο!
Φωτογραφίες: Φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα στολίδια αλατοζύμης
Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής Ακούτα Σουλτάνα κλάδου ΠΕ03 και Κοπανάκη Μερόπη κλάδου ΠΕ29
η δράση πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2023