Περίσσεψαν λεμόνια, έπεσε πολύ η πίτσα και ο Χρήστος ήταν ασταμάτητος.... οπότε φτιάξαμε λεμονάδα.
Συνταγή
Υλικά
1 κιλό λεμόνια, 2 λίτρα νερό, 250γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το νερό την ζάχαρη και τα λεμόνια κομμένα στη μέση. Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε την λεμονάδα σε μπουκάλια και στο ψυγείο.
Τα λεμόνια πρέπει να είναι ακέρωτα. Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για ποιο δυνατή γεύση. Για ποιο γλυκιά γεύση μπορείτε να βάλετε επιπλέον ζάχαρη (125γρ).