Συντάχθηκε από Παυλάκος Μαυροειδής στις . Last updated on . Εμφανίσεις: 1603
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων φτιάξαμε κουραμπιέδες. Δείτε τη συνταγή μας.
Υλικά
500 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
5 βανίλιες
1 κούπα αμύγδαλα, ασπρισμένα, χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
4-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
ανθόνερο (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο μόνο του για 10΄, ν’ αφρατέψει και ν’ ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10΄. Προσθέτω τις βανίλιες και το μπέικιν.
Στη συνάχια προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνω ελαφρά με το χέρι ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακιά και αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Προσθέτω και τα αμύγδαλα και τα ενσωματώνω.
Προσοχή ζυμώνω όσο πιο λίγο μπορώ, αν παραζυμώσω οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι.
Πλάθω με τα χέρια ή κόβω με κουπ-πατ διάφορα σχέδια.
Ψήνω στους 180ο για 20 έως 30 λεπτά, να ροδίσουν χρώμα. Αφήνω να κρυώσουν για λίγο και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη (Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο).