Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Τυροπιτάκια

Στο μάθημα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων ετοιμάσαμε χειροποίητα τυροπιτάκια.

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες, 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ελαιόλαδο, σπορέλαιο, φέτα, 250 γραμμάρια φέτα, 1 αυγό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη αδειάζω  το γιαούρτη. Γεμίζω το άδειο κεσεδάκι με σπορέλαιο και ελαιόλαδο (μισό μισό) και το ρίχνω στην λεκάνη. Προσθέτω το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολάκι τρίβουμε τη φέτα, ρίχνουμε το αυγό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και με έναν πλάστη ανοίγουμε μικρά φύλλα. Με μία κούπα κόβουμε το φύλλο σε μικρούς κύκλους. Βάζουμε στο κέντρο αρκετό τυρί και κλείνουμε. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι.  Στρώνουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω ή αέρα) μέχρι να ροδίσουν. 

Φωτογραφίες Φτιάχνοντας Τυροπιτάκια