Συντάχθηκε από Παυλάκος Μαυροειδής στις . Last updated on . Εμφανίσεις: 1378
Στο μάθημα της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων ετοιμάσαμε Χαλβά Φαρσάλων. Δείτε την συνταγή.
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας
2 φλυτζάνια τσαγιού corn flower
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής (έχουμε λιώσει το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι) και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι (ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κατακάτσει το corn flow0.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 10 κ.σ. ζάχαρη.
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά (όταν έχει πήξει αρκετά προσθέτουμε τα αμύγδαλα).
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να γίνει (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καμινέτο).