Συντάχθηκε από Παυλάκος Μαυροειδής στις . Last updated on . Εμφανίσεις: 1386
Στο μάθημα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων φτιάξαμε και φυσικά φάγαμε σπιτική πίτσα.
Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσης, 15 φέτες γαλοπούλα βραστή, 15 φέτες μοτσαρέλα, 250 γραμμάρια τριμμένο edam, 1 φακελάκι ξυρή μαγιά, 1 μικρό κρεμμύδι, 2 μέτριο μεγέθους τομάτες, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, νερό.
Εκτέλεση
Ζύμη βάσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και την μαγιά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε χλιαρό νερό τόσο ώστε ζυμώνοντας να προκύψει μία μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιάσει περίπου τον όγκο της.
Σάλτσα
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις τομάτες, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι βασιλικό και σιγοβράζουμε την σάλτσα μέχρι να γίνει.
Πίτσα
Απλώνουμε: τη ζύμη στο ταψί (περίπου 30 εκατοστά διάμετρο), τη σάλτσα, τις φέτες γαλοπούλας, τις φέτες μοτσαρέλας και το τριμμένο τυρί και βάζουμε την πίτσα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού, στο πάνω κάτω, για 30 περίπου λεπτά (εξαρτάτε από τον φούρνο).