Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Εσωτερικό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ 2018-2019

Το σχολείο μας έχει μακροχρόνια παράδοση στο πινγκ πονγκ. Οι περισσότεροι μαθητές, οι μαθήτριες, αλλά και αρκετοί καθηγητές παίζουν σε καθημερινή βάση είτε στο μάθημα της γυμναστικής, είτε στο διάλλειμα, είτε με τα παιδιά του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ. 

Στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ  και γενικά σε κάθε ευκαιρία διοργανώνονται εσωτερικά μίνι τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης και δηλώνονται συμμετοχές στις αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από κοινού με τα άλλα σχολεία του συγκροτήματος. Υπήρξαν μάλιστα χρονιές που δυο μαθητές αλλά και μια μαθήτρια του σχολείου μας κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις σε ενιαίο πρωτάθλημα  ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και ΤΕΕ Ε.Α. Σύρου.

Έτσι οι μαθητές της Γ' Λυκείου αποφάσισαν φέτος να διοργανώσουν εσωτερικό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ. Με τη βοήθεια του γυμναστή και του κοινωνικού λειτουργού συγκέντρωσαν εικοσιοχτώ συμμετοχές από αγόρια, κορίτσια, καθηγητές, μαθητές, μικρούς και μεγάλους και μετά από κλήρωση που πραγματοποίησαν τους κατέταξαν σε έξι ισοδύναμους ομίλους. Τα παιχνίδια ξεκίνησαν στις 14/1/19 και στην  Α' φάση προβλέπεται να είναι σαρανταδύο στον αριθμό. Στη Β' φάση έχει προβλεφθεί να προκριθούν οι δυο πρώτοι του κάθε ομίλου. Οι πιο έμπειροι μαθητές εκτελούν χρέη διαιτησίας και γραμματείας. Επίσης έχουν αναλάβει οικειοθελώς να προπονούν τους πιο άπειρους και τους μικρότερους.

Όλοι φαινεται να το διασκεδάζουν σε αυτή τη φάση και κυρίως οι μικρότεροι μαθητές που νιώθουν ότι συμμετέχουν ισότιμα.

Παλαιότερα σχετικά άρθρα

Αντί Διδακτικής Επίσκεψης στο Αθλητικό Κέντρο,  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016-2017
Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015-2016, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Τουρνουά Πινγκ Πονγκ 2013-2014Τουρνουά Πίνγκ Πόνγκ 2012-2013Τουρνουά Πίνγκ Πόνγκ 2011-2012
Τουρνουά Πίνγκ Πόνγκ

Ψαρρός Ευάγγελος, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, κλάδου ΠΕ11