Συντάχθηκε από Παυλάκος Μαυροειδής στις . Last updated on . Εμφανίσεις: 1526
Στο πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων και με αφορμή το επερχόμενο Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας φτιάξαμε και συσκευάσαμε Ψημένη Αμοργού. Κρητική ρακή, θυμαρίσιο μέλι, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλα, νερό, πολύ μεράκι και το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
Εκτέλεση: Βάζουμε την ρακή, το μέλι και τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση σε μια κατσαρόλα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζω ένα ποτήρι νερό, τα γαρύφαλλα και τις ξύλα κανέλας και τα βράζω για αρκετή ώρα. Σουρώνω τα μυρωδικά και το προσθέτουμε στη ρακή αφήνοντας να πάρει μία βράση. Μερικοί προσθέτουν κι ένα ποτηράκι κονιάκ. Όταν κρυώσει, τη βάζουμε σε μπουκαλάκια και σε κάθε μπουκάλι μπορούμε να βάλουμε λίγη κανέλα σε φλούδα.
Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα βάζουμε την ψημένη σε μεγάλο μπουκάλι νερό και την αφήνουμε χωρίς να την μετακινήσουμε για τρεις ημέρες. Την τρίτη ημέρα το ίζημα που περιέχει έχει καθίσει στο κάτω μέρος του μπουκαλιού. Με ένα λαστιχάκι μεταγγίζουμε την ψημένη σε άλλο μπουκάλι τραβώντας προσεκτικά από το πάνω μέρος (προσοχή πάντα χωρίς να μετακινήσουμε το αρχικό μπουκάλι).