Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Ασφαλής Οδήγηση

Η δεύτερη ημέρα της θεματικής μας εβδομάδας, Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ήταν και αυτή αφιερωμένη στην ασφαλή οδήγηση.

Μετά από μία εισαγωγή στην οποία παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σχετικά βίντεο από τον ιστότοπο του Αναστάσιου Μαρκουΐζου ( Ιαβέρης) χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η πρώτη μετακινήθηκε στην πόλη στην σχολή οδηγών 4Χ4 και η δεύτερη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Στην σχολή οδηγών μας υποδέχτηκε ο κύριος Γιάννης Λούβαρης που μετά από μία σύντομη ελεύθερη συζήτηση με τα παιδιά προχώρησε στην επίδειξη των βασικών κατηγοριών σημάτων, στο εισαγωγικό κεφάλαιο «Προτεραιότητα οχημάτων» και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, τις παραβάσεις και τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. την απόκτηση διπλώματος μοτοποδηλάτου και λοιπών κατηγοριών μοτοσικλέτας κλπ.

Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μας περίμενε ο κος Φώτης Τσαντήλας, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός και Προϊστάμενος της Δ/σης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, που από καιρό είχε προσφερθεί να μας μιλήσει σχετικά.

Ο κος Τσαντήλας ενημέρωσε την ομάδα του σχολείου για  τον Κ.Ο.Κ. και επικεντρώθηκε σε πρακτικές οδηγίες, με βιωματικές ασκήσεις/ δραστηριότητες που αφορούν στη κίνηση των πεζών στο οδόστρωμα, σε θέματα ασφάλειας κατά τη μετακίνηση στη πόλη και σε κανόνες καλής συμπεριφοράς τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς.

Στη συνέχεια η ομάδα περιηγήθηκε στο χώρο του Πάρκου, και ενημερώθηκε για τις πινακίδες σήμανσης και τη τήρηση των βασικών κανόνων του Κ.Ο.Κ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Φώτη Τσαντήλα και τον κύριο Γιάννη Λούβαρη για τη συνεισφορά τους.

ΦωτογραφίεςΕπίσκεψη στη Σχολή Οδηγών 4Χ4Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακή Αγωγής 2017-2018

Σύνδεσμοι Βίντεο από τον Ιστότοπο www.iaveris.gr.

Η ζωή μας δεν είναι Video Game
Αυτοκίνητο = Όπλο,
H Μαγκιά στέλνει στον... Τάφο,
Κοίταξαν αλλά δεν είδαν...
Κράνος
Το κράνος,
Car wars
Οδική απόγνωση
Κινητό τηλέφωνο = Πλήρης Απόσπαση Προσοχής
Οδήγηση + Κινητό = Τύφλα στο μεθύσι
Δεν ξέρω να οδηγώ
Mάστιγα