Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

TRX

Την Παρασκευή 23 Φλεβάρη μια ομάδα δώδεκα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας και με τη συνοδεία του γυμναστή και του κοινωνικού λειτουργού, επισκεφτήκαμε το γυμναστήριο “eXercise” στην Ερμούπολη.

Εκεί μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι κ. Χιώτης Γιώργος, η κ. Κούτρα Βαρβάρα και η κ. Γαλίτη Ρένα. Μετά άπο τις συστάσεις και μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους του γυμναστηρίου αφήσαμε τα πράγματά μας στα αποδυτήρια και μπήκαμε στην κυρίως αίθουσα. Με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των υπεύθυνων του γυμναστηρίου συμμετείχαμε σε ένα αντιπροσωπευτίκο πρόγραμμα εκγύμνασης TRX (Total Resistance eXercise).
Δουλέψαμε όλοι μαζί ταυτόχρονα για μία ώρα περίπου και καταλάβαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε μυική δύναμη, ισορροπία και ελαστικότητα, χρησιμοποιώντας τους ιμάντες και το βάρος του σώματός μας.
Τελειώνοντας με μια σειρά διατάσεων και ασκήσεων ελέγχου της αναπνοής αποβάλαμε ένα μέρος της κούρασης και της έντασης του πρωινού.
Βγαίνοντας, υπήρχαν χυμοί για όλους στο χώρο υποδοχής. Χαιρετίσαμε και φύγαμε λίγο κουρασμένοι, αλλά πολύ ικανοποιημένοι.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του γυμναστηρίου για την εξαιρετική φιλοξενία.

Φωτογραφίες: TRX στο γυμναστήριο "eXercise”

Ψαρρός Ευάγγελος Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11