Συντάχθηκε από Παυλάκος Μαυροειδής στις . Last updated on . Εμφανίσεις: 1486
Η σοκολάτα έχει εκατομμύρια λάτρεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγαπούν να την καταναλώνουν σε κάθε της μορφή και με κάθε δυνατό συνδυασμό γεύσεων. Και φαίνεται πως οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι ανεξάντλητες. Έτσι και εμείς αποφασίσαμε στο πλαίσιο του μαθήματος της Δημιουργικής Απασχόλησης με τα παιδιά της Δ΄ Γυμνασίου να κάνουμε μία εύκολη συνταγή, γρήγορη και γευστικότατη!
Υλικά
Ένα φύλλο σφολιάτας
Μια μεγάλη πλάκα κουβερτούρας
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια κουβερτούρας στο κέντρο της σφολιάτας και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο στο πλάι της κουβερτούρας.
Έπειτα αρχίζουμε να πλέκουμε τα κομμάτια του φύλλου μεταξύ τους για να σχηματιστεί μία πλεξούδα.
Τέλος, ψήνουμε την πλεξούδα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 15- 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. |
Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από το φούρνο ,την κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε την λιωμένη σοκολάτα.