Συντάχθηκε από Παυλάκος Μαυροειδής στις . Last updated on . Εμφανίσεις: 3638
Στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο της συντήρησης και συσκευασίας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην παραγωγή μαρμελάδων. Διαλέξαμε φρέσκα φρούτα, μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια και φράουλες, κάναμε την απαραίτητη επεξεργασία και τα δέσαμε με ζάχαρη. Αποστειρώσαμε και γεμίσαμε τα βαζάκια μας. Γεύση, χρώμα, και άρωμα μας ταξίδεψαν στους θησαυρούς της Ελληνικής γης που δεν πρέπει να ξεχνάμε…
Στη συνέχεια, με υφάσματα, χαρτί, σπάγκους και κορδέλες διακοσμήσαμε όλοι μαζί τα βαζάκια μας (μαρμελάδες και ελιές).