Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Θεραπευτική ιππασία στην «Αλάνα»

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ένα υπέροχο, νεοσύστατο χώρο για θεραπευτική ιππασία στα Χρούσσα. Το όνομά του είναι «Αλάνα» και βρίσκεται σε μια όμορφη πλαγιά με υπέροχη θέα προς την Ερμούπολη και τα γύρω νησιά.

Εκεί μας υποδέχτηκε  η κ. Άννα Ρούσσου και οι συνεργάτες της και μας ξενάγησαν στον χώρο. Το πρώτο που συναντήσαμε ήταν παιχνίδια! Μπόουλινγκ, χειροποίητο μεγάλο φιδάκι, μπόουλινγκ κ.α. Ήμασταν ελεύθεροι να παίξουμε όσο θέλουμε και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον χώρο με τα μικρά ζώα.

Εκεί, ο καθένας με τη σειρά του,  χάιδεψε, αγκάλιασε και τάισε τα ζωάκια (κότες, κουνέλια, χήνες, γουρουνάκια, κατσικάκια). Μας εντυπωσίασε πόσο ήρεμα και εξοικειωμένα ήταν με τους ανθρώπους – με εξαίρεση ίσως τις χήνες που δεν έδειχναν σαν να μας κουτσομπολεύουν! Και μετά ήρθε η μεγάλη στιγμή της ημέρας.

Γνωρίσαμε τα δύο άλογα του κέντρου, φορέσαμε τον εξοπλισμό και ιππεύσαμε ένας ένας (και οι καθηγητές!) τον Φαέθωνα, ένα μεγάλο μαύρο άλογο. Ήταν απίστευτη η αίσθηση της ελευθερίας και ξεγνοιασιάς που αισθανθήκαμε κατά τη διάρκεια της βόλτας με το άλογο. Κάποιοι από μας έκαναν και δεύτερη βόλτα! Όλο αυτό όμως χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων του κέντρου που ήταν πολύ βοηθητικοί και ενθαρρυντικοί.

Στο τέλος της επίσκεψης, απολαύσαμε τα κεράσματα που μας είχαν ετοιμάσει και γνωρίσαμε το κατοικίδιο της κ. Άννας, ένας γενειοφόρο δράκο, τον οποίο όλοι λατρέψαμε για τη ομορφιά και την ηρεμία του.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους της «Αλάνας»  για αυτό το υπέροχο πρωινό Δευτέρας και τους υποσχόμαστε ότι θα τους επισκεφτούμε ξανά!! 

Φωτογραφίες: Επίσκεψη στην "Αλάνα"

Οι μαθητές του Β1, Σοφία, Αντωνία, Ελπίδα, Ραφαέλα, Αριστοτέλης, Νίκος