Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Reactive Youth - Συνάντηση με το Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης

Ως προέκταση των εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus “Reactive Youth η ομάδα των μαθητών και μαθητριών πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης κο Αθανασίου. Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευσαν οι δύο ψυχολόγοι και ο κοινωνικός λειτουργός του σχολείου, ενώ ήταν παρούσα και η κα Ευγενία Κόλλια, που εκπροσωπεί τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης. 

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να παρουσιάσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ένα καίριο ζήτημα που προβληματίζει τους νέους και αναδύθηκε στη διάρκεια των Βιωματικών Εργαστηρίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Reactive Youth: Η απουσία συγκοινωνίας από τα χωριά προς την Ερμούπολη μετά τις 4 το απόγευμα τους χειμερινούς μήνες. Το θέμα ανακινήθηκε για πρώτη φορά όταν τα παιδιά συζητούσαν για την πιθανή λειτουργία Κέντρου Νεότητας στη Σύρο και γρήγορα προσέκρουσαν στο θέμα της μετακίνησης. Τόνισαν πόσο αυτό δυσκολεύει την καθημερινότητα όσων ζουν έξω από την Ερμούπολη και αναστέλλει την αυτονομία των νέων

Οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήδη παρουσίασαν και συζήτησαν το θέμα αυτό στη διάρκεια μιας προσομοίωσης στην οποία συμμετείχαν (Βλ. 4ο Βιωματικό Εργαστήρι). Σήμερα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πραγματική εμπειρία συνάντησης με το Δήμαρχο όπου εξέθεσαν πάλι το θέμα αυτό. Είναι ενδιαφέρον και ενδεικτικό τόσο της ωριμότητας των παιδιών όσο και της αξίας που έχει μια ομάδα που τους δίνει το βήμα να εκφραστούν ότι οι απαντήσεις του δημάρχου δεν διαφοροποιήθηκαν πολύ από όσα τα παιδιά είχαν πει στο παιχνίδι ρόλων. 

Ο κύριος Αθανασίου υποδέχτηκε την ομάδα των μαθητριών και μαθητών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τους έδωσε χώρο και χρόνο για να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους. Ανέλυσε τους λόγους για τους όποιους είναι δύσκολο να βρεθεί λύση στο θέμα και τόνισε ότι είναι αρμόδια γι’ αυτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ωστόσο, δεσμεύτηκε για την οργάνωση μιας συνάντησης και με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, την Περιφέρεια και το ΚΤΕΛ. 


η επίσκεψη παγματοποιήθηκε στις 8/10/2024