Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

ΕΛΚΑ

Δόθηκε η ευκαιρία στα τμήματα Γεωπόνων και Ηλεκτρολόγων της Δ Λυκείου του σχολείου μας να επισκεφτούμε το κατάστημα ΕΛΚΑ (Εμπόριο οικοδομικών και γεωργικών μηχανημάτων) του κ. Έλπιδοφόρου Καπέλλα.

 

Μας ξενάγησε στο χώρο του και μας περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης διαφόρων μηχανημάτων όπως κλαδευτικά μηχανήματα, θαμνοκοπτικά, γεννήτριες, ελαιοραβδισιτκά, σκαπτικά, χλοοκοπτικά και άλλα.
Μας έκανε αναφορά επίσης στο επάγγελμά του. Είναι όπως χαρακτηριστικά είπε ένα δύσκολο επάγγελμα με κενές θέσεις εργασίας που σίγουρα θα αποτελούσε μια καλή λύση για τους νέους που αγαπάνε τέτοιου είδους επαγγέλματα. Ο ίδιος βρίσκεται ήδη πάνω από 30 χρόνια στο επάγγελμα. Θυμήθηκε την πρώτη του δουλειά όταν ήταν ακόμα 15 χρονών. Ο πρώτος του εργοδότης του είχε πει: θέλω τρία πράγματα από εσένα, δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Οι γνώσεις που πήραμε από αυτή μας την επίσκεψη ήταν πολλές, το σημαντικότερο όμως η επαφή με έναν άνθρωπο που αγαπά τη δουλειά του και κατάφερε μόνος του να φτάσει ως εδώ με υπομονή και επιμονή. Τον ευχαριστούμε θερμά….

Φωτογραφίες: Επίσκεψη στην εταιρία ΕΛΚΑ

Βασιλική Κοντογιάννη Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ88.01