Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο

Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε, παρέα με μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, στο χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων, την ιδιαίτερη παράσταση θεάτρου σκιών και αντικειμένων «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» από την ομάδα ParaMana puppet theatre.

Πρόκειται για διαχρονική αφήγηση για τη δύναμη της αγάπης που αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Μια ιστορία θάρρους και αυτοθυσίας ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του, ο οποίος μόλις γύρισε από τον πόλεμο. Μέσα από τις περιπέτειες του νεαρού παιδιού, μαθαίνουμε τον τρόπο με τον οποίο η αγάπη μάς δίνει τη δύναμη να ξεπεράσουμε ακόμα και τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση την παράσταση και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε με τη δημιουργό της παράστασης, εκφράζοντας τις απόψεις τους σχετικά με τα δεινά του πολέμου, αλλά και την ανάγκη για αποδοχή και φροντίδα ανάμεσα στους ανθρώπους.

Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να δουν τα εντυπωσιακά σκηνικά και αντικείμενα καθώς και τις ιδιαίτερες τεχνικές της παράστασης. Ξεφεύγοντας από την αισθητική και την τεχνοτροπία του παραδοσιακού θεάτρου σκιών όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Η ομάδα του ParaMana αντλεί έμπνευση και τεχνικές από σύγχρονες μεθόδους μεταξύ των οποίων το πειραματικό θέατρο σκιάς, η τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς, το θέατρο αντικειμένων, το σωματικό θέατρο και ο μικροσκοπικός κινηματογράφος, ενώ χρησιμοποιεί και αυτοσχέδια εργαλεία όπως αυτοσχέδιοι μηχανισμοί και κατασκευές προβολής, ready-made projectors (slide projectors, film projectors), αυτοσχέδιους φωτισμούς, μικροκάμερες.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ομάδα ParaMana puppet theatre, για την ευγενική αφιλοκερδή προσφορά τους!

Φωτογραφίες: Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο

Δείτε

 

Ματσίκα Δέσποινα Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό κλάδου ΠΕ23


Παρακολουθήσαμε την παράσταση την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023