Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Η Κιβωτός του Κόσμου

«Η αγάπη τρόπους μηχανεύεται και δεν έχει σύνορα και όρους»

Η γιορτή των τριών ιεραρχών ( Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Βασίλειος ο Μέγας και Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος) είναι σημαντική για την εκπαίδευση καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να τιμήσουμε τους λαμπρούς αυτούς αγίους και Θεολόγους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών.

Με αφορμή τη μνήμη αυτών των διδασκάλων είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε το έργο και τη ζωή ενός σύγχρονου, ξεχωριστού Ανθρώπου, του Πατέρα Αντώνιου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν ως στόχο να επαναφέρουν το γέλιο στους ανθρώπους που  χρειάζονται όλους μας.

Η Κιβωτός του ΚόσμουΣυνδεθήκαμε διαδικτυακά με την υπεύθυνη εκπαιδευτικού έργου, τη γλυκύτατη κ. Γεωργία Βαλαούρα που μας περίμενε στο χώρο της Κιβωτού στον Κολωνό, που αποτελεί την έδρα τους. Μέσα από συζήτηση με τους μαθητές μας, πήραμε πληροφορίες για τους τρεις ιεράρχες και έπειτα μας ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο της Κιβωτού.

Το σημαντικότερο μήνυμα τις ημέρας ήταν ότι υπάρχουν και σήμερα λαμπροί Άνθρωποι που εθελοντικά στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη και τους βοηθούν να κερδίσουν το δικαίωμα στη ζωή.

Κλείνοντας αυτή την όμορφη συνάντηση τα παιδιά ένιωσαν την ανάγκη να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, φτιάχνοντας το δικό τους κουτί αγάπης, θέλοντας να μας θυμίσουν ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να γίνει ο κόσμος μας πιο όμορφος.

Κοντογιάννη Βασιλική Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ88.01