Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

AnimaSyros 12

Tαινίες από τη Χιλή και το Περού μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία αλλά και από την Ελλάδα, ταινίες που έχουν ήδη βρεθεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και κάνουν την πρεμιέρα τους στη χώρα μας, παίρνουν θέση και διεκδικούν τα βραβεία των τεσσάρων διαγωνιστικών τμημάτων του Animasyros 12.

Tη 12η διοργάνωσή του, το μεγαλύτερο και αγαπημένο Διεθνές Φεστιβάλ Animation, Animasyros (18-22 Σεπτεμβρίου, Σύρος) θέτει στο επίκεντρό του το περιβάλλον και την κοινωνία και παρουσιάζει στα τέσσερα διαγωνιστικά του τμήματα (Διεθνές, Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες, Μεγάλου Μήκους - Βραβείο Κοινού, Φοιτητικό Διαγωνιστικό) μερικές από τις καλύτερες ταινίες animation, καταξιωμένων επαγγελματιών αλλά και της νέας γενιάς animator, από όλο τον κόσμο, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ευφάνταστο ταξίδι στην τέχνη της εμψύχωσης. Κοινή Γνώμη Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2019.

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου το Λυκειακό τμήμα του σχολείο μας παραβρέθηκε στο AnimaSyros. Παρακολουθήσαμε το  Το Βιβλίο της Λίλα / El Libro de Lila  

Η Λίλα, ένας χαρακτήρας παραμυθιού, ζωντανεύει από τις σελίδες του βιβλίου και παγιδεύεται σε έναν άγνωστο κόσμο. Τότε θα ξεκινήσει η μεγάλη της περιπέτεια. Η Λίλα ανακαλύπτει ότι ο μόνος που μπορεί να την σώσει είναι ο Ραμόν, ο κάτοχος του βιβλίου της, αλλά δεν το έχει διαβάσει εδώ και χρόνια. Αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γιατί ο Ραμόν δεν είναι πια παιδί, έχει μεγαλώσει και όχι μόνο έχει σταματήσει να διαβάζει αλλά έχει πάψει και να πιστεύει στο φανταστικό. Η Λίλα και η νέα της φίλη, Μανουέλα προσπαθούν να πείσουν τον Ραμόν για το τι έχει συμβεί και μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην Έρημο της Λησμονιάς αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Άρχοντα της Λησμονιάς. Στο Βιβλίο της Λίλα, τα παιδιά θα εξερευνήσουν και θα ανακαλύψουν την αληθινή αξία της φιλίας και της δύναμη της φαντασίας. 

Η ταινία είναι στα ισπανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Σκηνοθεσία: Μαρσέλα Ρινκόν
Χώρα: Κολομβία, Ουρουγουάη
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 76’

Δείτε το  trailer της ταινίας