Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945-1995

Η Τρίτη 23/01/2018 αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου σε εκπαιδευτικές επισκέψεις. Ξεκινήσαμε με την έκθεσης Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945-1995 του Γιώργου Μ. Φουστάνου στην Πινακοθήκη του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Στην έκθεση παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στο κοινό, το πλήρες χρονικό της εξέλιξης της ελληνικής ακτοπλοΐας και συγκεκριμένα των δρομολογίων που είχαν αφετηρία τον Πειραιά, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και επί μισό αιώνα, μέχρι το 1995. Eποχή δηλαδή πού μετοχές εταιρειών της ελληνικής επιβατηγού  ναυτιλίας αρχίζουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο χώρο. 

Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο σχεδόν των πλοίων πού πραγματοποίησαν δρομολόγια με αφετηρία τον Πειραιά στην προαναφερθείσα περίοδο, 144 συνολικά πλοία τα οποία παρουσιάζονται μέσα από μία σπάνια συλλογή φωτογραφικού και έντυπου υλικού που υπερβαίνει τις 1000 εικόνες, ενώ παράλληλα αναφέρεται το πλήρες ιστορικό τους. (πηγή http://www.elculture.gr/blog/elliniki-aktoploia/).

Φωτογραφίες: Επίσκεψη στην Πινακοθήκη - Έκθεση Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945-1995