Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Μόδα στο Σχολείο


Η μόδα είναι ομορφιά, δείχνει τον χαρακτήρα και τη διάθεση. Είναι πολύ σημαντικό να περιτριγυριζόμαστε από καλοντυμένους ανθρώπους, από ανθρώπους με προσεγμένη εμφάνιση.
Ειδικά στο σχολείο, το ωραίο ντύσιμο, τόσο σε καθηγητές, όσο και σε μαθητές είναι ικανό να σου φτιάξει τη μέρα και να σου δώσει κίνητρο για φαντασία και δημιουργία.

Δεν χρειάζεται να έχουμε πολλά χρήματα για να εξασφαλίσουμε μια συνολικά προσεγμένη εμφάνιση. Ούτε είναι αναγκαίο να ακολουθούμε πιστά τις επιταγές της μόδας.
Μπορούμε να ντυθούμε ωραία, διαλέγοντας παλιά και καινούργια ρούχα, αρκεί να αποφύγουμε τις υπερβολές και να κάνουμε τον κατάλληλο συνδυασμό σχεδίων και χρωμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι τα ζωντανά χρώματα δημιουργούν ευχάριστη διάθεση. Είναι λοιπόν μια καλή επιλογή, αρκεί να μη συνδυάζονται με προκλητικό ντύσιμο, για ευνόητους λογούς.
Το καλό γούστο και η αισθητική φαίνονται επίσης και από τον τρόπο που φτιάχνουμε τα μαλλιά μας, αλλά και από το χρώμα που επιλέγουμε να τα βάψουμε. Καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές και να υπάρχει συνολικός χρωματικός συνδυασμός.
Σημαντικό ρόλο σε μια προσεγμένη εμφάνιση διαδραματίζουν και τα αξεσουάρ. Αυτά, καλό θα είναι να συνδυάζονται με την υπόλοιπη εμφάνιση ή να σπάνε τη μονοτονία.
Τα παπούτσια επίσης διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο στυλ και στο ντύσιμό μας. Πρέπει να είναι απλά και άνετα και να αναδεικνύουν τη γενικότερη εμφάνισή μας.

Τέλος το μακιγιάζ πρέπει να είναι ελαφρύ και να φωτίζει το πρόσωπό μας για να αναδεικνύονται τα φυσικά χαρακτηριστικά μας.

Ελπίζω οι συμβουλές μου να μην σας φάνηκαν προσβλητικές και να τις ακολουθήσετε διότι η ομορφιά είναι δικαίωμα όλων.

Νίκος Μπάιλας Μαθητής της Δ’ Τάξης
Ατσίδα - Φύλλο Ιανουάριος 2010 - Σχολική Εφημερίδα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου