Στο μάθημα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων φτιάξαμε και στη συνέχεια φάγαμε παστέλι.
Υλικά
1/2 του κιλού σουσάμι, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι
λαδόκολλα, μεγάλο μαχαίρι, πλάστης, κουτάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι το σουσάμι και το καβουρδίζουμε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς,
ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να μουσκέψουν όλο το μείγμα μας,
αδειάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε πάχος περίπου ενός δαχτύλου,
όσο είναι ακόμα ζεστό το κόβουμε κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει,
το χωρίζουμε και καλή απόλαυση.
η ποσότητα μελιού΄και ζάχαρης μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί ανάλογα με τα γούστα (καλό είναι να μην πέσουμε κάτω από τις 3 κουταλιές ζάχαρης και τις 2 κουταλιές μέλι), ο χρόνος καβουρδίσματος μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις, μπορούμε να προσθέσουμε ξυρούς καρπούς.
Φωτογραφίες: Φτιάχνοντας Παστέλι 2022-2023
Η δραστηριότητα έγινε στις 21/11/2022