Θεατρική Παράσταση

Εκτύπωση

Με το θερμό χειροκρότημα του κοινού έκλεισε το διήμερο παραστάσεων του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκε 21 & 22 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα Κωνσταντίνου Τουλούπη στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ήρθαν να μας δουν και ιδιαιτέρα τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Σύρου για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

«Θα βρεθούμε ξανά»

Το προσφυγικό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα των ημερών μας. Αυτό αποτέλεσε και την αιτία για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος «θα βρεθούμε ξανά».

Βαδίσαμε σε πολλά μονοπάτια, βιωματικά παιχνίδια και δρώμενα (περάσματα, ταξίδι φυγής, Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές), τα παιδιά εκφράστηκαν με διάφορους τρόπους κόμικ, ποίημα, κείμενο και παρουσιάσεις που γεννούν συναισθήματα.

Η ανάγκη των μαθητών να αγγίξουν και να αφουγκραστούν τα προβλήματα των συνανθρώπων μας γιγαντωνόταν καθημερινά και αυτό μας οδήγησε στην υλοποίηση της θεατρικής μας παράστασης «θα βρεθούμε ξανά».

Μονόλογοι βασισμένοι σε πραγματικές αφηγήσεις ντύθηκαν με ήχο και εικόνα και κατάφεραν να περάσουν σημαντικά μηνύματα στους θεατές των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν. Τα παιδιά τραγούδησαν ζωντανά τα παραπονεμένα λόγια, αγκαλιάστηκαν πάνω στη σκηνή και απόλαυσαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Εικόνες που μας απέδειξαν ότι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον παραμένει ζωντανή.

Φωτογραφίες
Η Παράσταση, Πρόβες και Σκηνικά

Δημοσιεύσεις
Κοινή ΓνώμηΟ Λόγος των Κυκλάδων
Φάνηκε στο... χειροκρότημα - Κοινή Γνώμη, θα βρεθούμε ξανά - Ο Λόγος