22 Ματιές

Εκτύπωση

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Εικαστικό Εργαστήρι-Εκφράζομαι μέσα από την τέχνη», επισκεφτήκαμε  την Παρασκευή  13/01/017, την 15η ομαδική έκθεση φωτογραφίας  «22 Ματιές»,  που διοργάνωσε  η Λέσχη Φωτογραφίας- Κινηματογράφου Σύρου.

Με τη μάτια των φωτογράφων, ζωντάνεψαν μπροστά μας ένας δρόμος, ένα ταξίδι πάνω απ’ τα κύματα, η φύση σαν πίνακας ζωγραφικής, ένα ποίημα γεμάτο εικόνες και σύμβολα, κάθε έργο έγχρωμο ή ασπρόμαυρο και μια μοναδική εμπειρία! Μαθητές και καθηγητές απολαύσαμε αυτό το διαφορετικό «μάθημα» και στην ερώτηση -ποια φωτογραφία σας άρεσε και γιατί- πήραμε από τα παιδιά διάφορες απαντήσεις. Κάποιες από αυτές ήταν:

  • «Μου άρεσε η φωτογραφία με το αμάξι, γιατί φανερώνει τη φύση και την διαδρομή από το παλιό στο καινούριο»

  • «Η φωτογραφία με το εκκλησάκι γιατί μου έκανε παρέα όλο το καλοκαίρι που πήγαινα για περπάτημα και είμαι συναισθηματικά δεμένος»

  • «Η φωτογραφία με το σκυλάκι γιατί μου δίνει μια αίσθηση αγάπης και έμοιαζε σαν να σε περίμενε να γυρίσεις και να παίξεις μαζί του»

  • «Η φωτογραφία με τα δελφίνια γιατί είναι τα αγαπημένα μου ζώα και  μου θυμίζει το καλοκαίρι»

  • «Η φωτογραφία με το δέντρο μέσα στο χωράφι γιατί μοιάζει με πινάκα ζωγραφικής»

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ελένη Προχώρη για την υποδοχή, για το ότι άνοιξε την έκθεση πρωί για να μπορέσουμε να την επισκεφτούμε και για τα κεράσματα.

Φωτογραφίες

Αμαλία Ματθαίου μαθήτρια της Α Λυκείου &
Σταμάτης Πιτσικάλης μαθητής της Β Γυμνασίου