Αρχική Τα Νέα μας


PostHeaderIcon Όρνιθες του Αριστοφάνη

Η Ε’ Τάξη του σχολείου μας πραγματεύτηκε φέτος την κωμωδία «’Ορνιθες» του Αριστοφάνη. Ήταν η πρώτη φορά στη σχολική ζωή που ήρθαμε σε επαφή με την αρχαία ελληνική κωμωδία και μάλιστα μέσα από ένα μοναδικό κείμενο. Για να κατανοήσουμε καλύτερα την υπόθεση και να γνωρίσουμε καλύτερα τους πρωταγωνιστές, τα προβλήματά αλλά και τις ιδέες τους, αποφασίσαμε να διαβάσουμε την υπόθεση πρώτα από ένα κόμικ. Η φαντασία, τα χρώματα και ο έξυπνος και γρήγορος διάλογος μέσα από το κόμικ μας έβαλαν για τα καλά στο κλίμα της εποχής! Μπορείτε κι εσείς να γελάσετε με τις περιπέτειες των ηρώων, διαβάζοντας το εδώ.

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 15:22)

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Περίπατος στη Βάρη 2016-2017

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 πραγματοποιήσαμε τον τελευταίο περίπατο για τη φετινή σχολική χρονιά στην παραλία της Βάρης. Ξεκούραση στις ξαπλώστρες, ρακέτες, ποδόσφαιρο, ψάρεμα, ... γέμισαν το πρωινό μας. Περάσαμε πραγματικά υπέροχα.

Φωτογραφίες

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter
 

PostHeaderIcon Θεματική Εβδομάδα 2016-2017

Την εβδομάδα από 28 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου 2017 αφιέρωσε το σχολείο μας στην υλοποίηση της θεματική εβδομάδας. Την πόρτα του σχολείου πέρασαν επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε διάφορα επαγγέλματα και όλοι μαζί γεμίσαμε τις μέρες με πλήθος βιωματικών εργαστηρίων, ομιλίες και παρουσιάσεις.


Δείτε το Σχέδιο Υλοποίησης,    Πάρτε το υλικό μας

Δείτε φωτογραφίες

Το Σώμα Μου, Μαγειρέματα - Τραπέζι για όλους, Διατροφή και Βάρος, Συνέντευξη από το Κυλικείο, Η Πυραμίδα της Διατροφής, Τα Πέντε Χρώματα στη Διατροφή μας, Πόση Ζάχαρη, Μέτρηση Δείκτη Μάζας Σώματος,

Εισαγωγή, Ομιλία της Παιδιάτρου κ. Χύτη, Ομιλία του Διατροφολόγου κ. Γεδεών

Δείτε παρουσιάσεις

Θεματική Εβδομάδα Εισαγωγική Παρουσίαση, Γνωρίζω το σώμα μουΖάχαρη σε Αναψυκτικά και Φρουτοχυμούς, Ζάχαρη

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 21 Μάιος 2017 17:03)

 

PostHeaderIcon Μαθητικός Kαλλιτεχνικός Διαγωνισμός

Με τέσσερα έργα συμμετείχε το σχολείο μας στον Μαθητικός καλλιτεχνικός διαγωνισμός «Λέμε όχι στην πλαστική σακούλα». Τα έργα των μαθητών μας μαζί  τσάντες που φιλοτέχνησαν μαθητές των σχολείων της Σύρου, εκτέθηκαν το διάστημα 8-12 Μαΐου, στην Αίθουσα «Ροΐδη» του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.

Ζωγραφίζοντας Τσάντες

Σχετικά Άρθρα

ΤσάντεςΛέμε αντίο στην Πλαστική Σακούλα

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 21 Μάιος 2017 07:34)

 

PostHeaderIcon Έκθεση Φωτογραφίας

Φτάνοντας προς το τέλος του πολιτιστικού προγράμματος «Εικαστικό Εργαστήρι - Εκφράζομαι μέσα από την τέχνη» , αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έκθεση φωτογραφίας. Διαλέξαμε και χωρίσαμε τις φωτογραφίες μας σε τρεις ενότητες: φύση, οργανισμοί, σκιές και χρώματα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε 2 και 3 Μαΐου 2017 μέσα στο πλαίσιο της έκθεσης Εργαστηριακού Κέντρου Σύρου και 3, 4 και 5 Μαΐου 2017 στον κινηματογράφο Παλλάς Σύρου, στις προβολές της κινηματογραφικής ταινίας του σχολείου μας «Ο Μπακαλόγατος της Σύρας».

Αποσπάσαμε αρκετά θετικά σχόλια από το κοινό και νιώσαμε περήφανοι για την προσπάθεια μας.

Φωτογραφίες, Έκθεση Ε.Κ./Παλλάς

BloggerBloggerFacebookFacebookGoogleGoogleMySpaceMySpaceTumblrTumblrTwitterTwitter

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 16:45)

 
Περισσότερα Άρθρα...