Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

No Bullying

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πήγαμε με τους μαθητές του σχολεία μας στο θέατρο Απόλλων και παρακολουθήσαμε μια παράσταση με διάφορα χορευτικά για το BULLYING.

Η παράσταση διοργανώθηκε από την Ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνών με έδρα την Τήνου. Μας έδειχνε μέσω των χορευτικών την παρενόχληση των μαθητών αλλά και ότι στο τέλος καταλήγουν όλοι αγαπημένοι. Το θέμα της  παράστασης ήταν ότι δεν πρέπει να χτυπάμε τους συμμαθητές μας και τους άλλους γενικώς και πρέπει όλοι να είμαστε μία ομάδα. Το χορευτικό που μου έκανε εντύπωση ήταν που στην αρχή χορεύανε ανταγωνιστικά γιατί ένας μαθητής δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα ίδια ρούχα και πράγματα με τους υπόλοιπους. Στο τέλος όμως, όλοι αγαπήθηκαν.

           Αρχικά, ένιωθα λυπημένη γιατί μάλωναν συνέχεια ενώ στο τέλος που αγαπήθηκαν ένιωσα χαρούμενη γιατί πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να λειτουργούμε όλοι σαν μια ομάδα.  Η προσπάθεια των παιδιών μου φάνηκε πολύ καλή και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που ήρθαν στο θέατρο μας και μας δείξανε τόσα ωραία πράγματα. Με απλό και όμορφο τρόπο καταλάβαμε και μάθαμε πολλά πράγματα.

Από την παράσταση έμαθα ότι δεν πρέπει να μαλώνουμε αλλά να είμαστε όλοι μία ομάδα . Πρέπει λοιπόν, όλοι να είμαστε ενωμένοι για να βγαίνει το αποτέλεσμα που ζητάμε. Τίποτα δε λύνεται με το ξύλο αλλά πρέπει να κάνουμε πάντα διάλογο. Εύχομαι όλοι να προσπαθούμε και να είμαστε αγαπημένοι γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Μαυροκεφάλου Φλώρα & Οικονομίδη Κωνσταντίνα μαθήτριες της Δ΄Τάξης