Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου. 

Φούσκαρα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Παραδοσιακή Μανιάτικη συνταγή. Φούσκαρα ή τραβηχτές, μια λιχουδιά που μπορείτε να φτιάξετε με απλά υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια ή μπορείτε να βρείτε εύκολα.

Υλικά

1 κιλό Αλεύρι , 2 φακελάκια Μαγιά,
2 κουταλάκια Αλάτι, Νερό όσο πάρει
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και
Λαδί για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνω χλιαρό νερό και ζυμώνω ώστε να φτιάξω μία ζύμη μαλακή. Προσθέτω τις δύο κουταλιές λάδι, ζυμώνω και την αφήνω τουλάχιστον 30΄ σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πετσέτα ώστε να φουσκώσει. Βάζω σε τηγάνι αρκετό λάδι και όταν κάψει κόβω κομματάκια από το ζυμάρι, τα ανοίγω με το χέρι, τραβώντας τα κυκλικά και τα ρίχνω στο καυτό λάδι. Τα γυρνάω για να τηγανιστούν και από τις δύο μεριές (παίρνουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα). Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι που περισσεύει. Τα τρώμε με τυρί ή μέλι.

Οι μαθητές του Α2